Асен Генов, Facebook. Заглавието е на редакцията на ФрогНюз. Има нещо

...
Асен Генов, Facebook. Заглавието е на редакцията на ФрогНюз. Има нещо
Коментари Харесай

Асен Генов: Има нещо гнило в позицията на ГЕРБ, изразена тази сут...

Асен Генов, Фейсбук. Заглавието е на редакцията на ФрогНюз.

 

Има нещо гнило в позицията на ГЕРБ, изразена тази заран от новото лице на партията Рая Назарян. Тя показа, че към Габриел са отправяни “заплахи ” за " бъдещата ѝ кариера в Брюксел "!

Как по този начин Габриел договаря за сформиране на българското държавно управление с концепцията да го управлява, до момента в който си прави други сметки “за бъдещата й кариера в Брюксел ”? В коя друга европейска страна това е допустимо и ще остане без последици за претендента?

Не, че не съм обръщал неведнъж внимание върху това, че Габриел употребява българската политика единствено като трамплин, само че директното удостоверение пристигна през днешния ден и това е смущаващо.

Никой не попита Габриел, за какво в действителност желае да е български министър председател. Никой не изиска от нея визия за ръководство. Не се сложи и въпросът оправи ли се тя с управлението на българската дипломация, което да я квалифицира за началник на държавното управление.

Тази заран и друго научих - “Габриел сама ще реши ". Ама тя, Габриел, еднолична компания ли управлява, с цел да преценя сама или е номинирана за министър председател от групов орган - партия.

Ако фактически имаме вяра в европейските практики, властта би трябвало да се структурира към стратегия и цели за ръководство, а не към персоналните кариерни проекти на който и да било.

За страдание, през цялото време на сглобката нито една от двете страни не се опита да формулира управническа програма/коалиционно съглашение, без значение от уверенията на Христо Иванов и Бойко Борисов, че подобен текст се приготвя.

Меморандумът и предлагането за съдружно съглашение, които ни показват в този момент, също се разминават с положителните европейски практики. По тях трябваше да договарят претендентите за министри. Това не стана. Габриел даже не се е виждала с претендента за здравен министър. Нищо, няма проблем в това.

Проблемът е, че са я “заплашили ” за “бъдещата й кариера в Брюксел ”. От по кое време у нас има абонаменти за постове?

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР